Lewisham Council
Property Name
Commercial
Sector
Lewisham, London
Location
Refurbishment
Category

Axis successfully carried out works at a fully operational Laurence House which was open to the public

Breadcrumbs:Home>Projects>Commercial Projects>Reception Refurbishment
  • Category A strip-out

  • Installation of new entrance doors

  • Reception refurbishment and remodelling

  • Installation of WCs and sanitary ware

  • Installation of floors and ceilings

  • Removal and replacement of exterior cladding

Project Details

Axis’ reception refurbishment project at Laurence House added new revolving doors, modern workstations and a stylish Q-matric ticket system at Laurence House. This six-storey building houses Lewisham Council’s offices on floors 2-6. Catford Library and Customer Services occupy the ground floor.

Axis’ category A strip-out demolished the existing external entrance and disconnected all services. We removed all mechanical and electrical fixtures and fittings, floor finishes, tile coverings, ceilings, toilets, vanity units, partitions, doors and frames and reception desks.

In addition, we took down the balustrade and partition walls above the reception area. We disposed of all materials in an environmentally-responsible manner. We suspended MF ceilings, installed partitions and levelled floors with a latex levelling screed to which we applied new floor finishes.

Additionally, we repaired and plastered the walls throughout. Our M&E works made alterations to mechanical and electrical circuits. Our joinery works included the installation of Fire-rated doors. To complete the reception refurbishment project Axis created four modern workstations and installed a Q-matric ticket issuing system. Full security features include CCTV controls and intercoms, intruder alarm, panic alarm and turnstiles controls. In addition, we created an internal glazed feature wall to the lift lobbies.

We also installed a Fire Resistant automatic closing roller-shutter door (actuated by fire alarm link) in the studwork wall. We applied a special polyester powder-coated finish to the lift doors. New WCs (including DDA toilet) and showers featured new sanitary ware including hand basins, driers and mirrors.

Externally we installed new revolving doors and paving works to the main entrance. We also removed existing cladding and replaced it with new cladding on the external facade. Our walkway adaptations created wheelchair access. Laurence House was fully operational and open to the public during the works. We carefully phased our Works during the reception refurbishment project to avoid disruption to resident workers and visitors.

Click to contact us

Other Property Sector Case Studies

Commercial
Social Housing
Public Sector
Heritage

About the Author: Marie Partner

Here at Axis, we don’t just work with clients. We build long-term, mutually beneficial partnerships. Whatever the sector – housing, commercial, heritage, or public property services, get in touch using the contact form above and tell us about your project.